A place of Relaxation

Παραδοσιακό Καφενείο - Παντοπωλείο
"Η Πυραμίδα"

Ένα μόλις χρόνο από την ίδρυση του KaloskopiRestart, καταφέραμε μέσα από πολλές δυσκολίες να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ σημαντικό στόχο για το χωριό μας. Τη δημιουργία ενός παραδοσιακού καφενείου-παντοπωλείου « Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ», με σκοπό τα έσοδα από τη λειτουργία να επιστρέφουν στο χωριό μέσω έργων υποδομής. Λένε ότι η επιτυχία είναι απόρροια σκληρής δουλειάς, πόσο μάλλον σε μία περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης που διανύουμε λόγω της πανδημίας και βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Δημιουργήθηκε ένας μικρός χώρος, ζεστός και φιλόξενος, περιτριγυρισμένος από τα αιωνόβια πλατάνια της κεντρικής αγοράς του χωριού μας. Αρχικά η Πυραμίδα μας λειτούργησε από Παρασκευή έως Κυριακή, στα πλαίσια της απαραίτητης δοκιμαστικής περιόδου. Οι συγχωριανοί, οι φίλοι και οι επισκέπτες, έδειξαν από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη τους στις δημιουργίες της Πυραμίδας. Προϊόντα παντοπωλείου, καφεδάκι, τσιπουρομεζέδες και... όλοι μια παρέα! Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις ημέρες λειτουργίας του μαγαζιού και πλέον θα μπορούμε να ανταμώνουμε από Τετάρτη έως και Κυριακή. Θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο να είναι το μοναδικό μαγαζί που θα καταφέρει να μείνει ανοιχτό ακόμα και τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Και είμαστε υπερήφανοι που το βλέπουμε να γίνεται πράξη! Στα πλαίσια αναβίωσης του τόπου που αγαπάμε, θεωρούμε ότι υλοποιήσαμε κάτι που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο. Πώς γίνεται να ανοίξεις ένα μαγαζί χωρίς ρίσκο..εξ’αποστάσεως? Το ρίσκο το πήρε η ομάδα μας, η οικονομική στήριξη από συγχωριανούς και φίλους που πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό ήταν πέραν των προσδοκιών μας, το μαγαζί αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και είμαστε σίγουροι ότι με τις απαραίτητες βελτιώσεις η Πυραμίδα μας θα αποτελέσει όροσημο για τη περιοχή.
Με την ευχή το χωριό μας να είναι επισκέψιμο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα και να αποτελεί συνάμα ένα σημείο συνάντησης των μόνιμων κατοίκων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό!
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2265061081
Follow us on Instagram @h_pyramida
Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη - Κυριακή 9:00πμ -14:30 και 18:00-00:00

Καλό Πάσχα από την Πυραμίδα!

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συγχωριανούς, φίλους και επισκέπτες ότι η Πυραμίδα θα είναι ανοιχτή καθόλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με νηστίσιμες παραδοσιακές πίτες και μεζέδες για όλα τα γούστα!  Καλό Πάσχα σε όλους!

Μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα, το χωριό βρίσκεται στο μέσο πυκνού δάσους από έλατα, ενώ στη νότια πλευρά το δάσος της πλαγιάς της Λυρίτσας, με τα πλατάνια, τις καρυδιές, τις βελανιδιές, τις κερασιές και τις μηλιές, συμπληρώνει το τοπίο. Φωλιασμένη στους πρόποδες της Γκιώνας, ανατολικά του χωριού βρίσκεται το όρος Καλλίδρομο, δυτικά τα Βαρδούσια, βόρεια η Οίτη και νότια ο Παρνασσός.

Φαγητό

Στην "Πυραμίδα" μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες ποικιλίες, χειροποίητες πίτες μαζί με τσιπουράκι της περιοχής, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για μικρούς & μεγάλους όπως club sandwitch, hot-dog και σπιτικές λεμονάδες.
Λίγα μέτρα από την "Πυραμίδα", η παραδοσιακή ταβέρνα "Η Αθηνά" σας περιμένει να γευτείτε ντόπια κρέατα με σπιτικές συνταγές από την κ.Αθηνά Βλάχου.

Διασκέδαση

Μπορείτε να περάσετε μία όμορφη βραδιά με χαλαρή μουσική στην "Πυραμίδα", απολαμβάνοντας τα πολύχρωμα κοκτέιλ με σπιτικές γεύσεις "Giagia mas" από διάφορα φρούτα!
Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται μουσικές βραδιές για όλες τις ηλικίες.

Παντοπωλείο

Τα προϊόντα παντοπωλείου αποτελούν μία ευγενική προσφορά της "Henkel Hellas" & του "Γαλαξία" προς το Kaloskopi Restart και την προσπάθεια που γίνεται για καλό σκοπό! Ακόμη, μπορείτε να προμηθευτείτε μέλι παραγωγής του συγχωριανού μας Γιώργου Βασιλείου, καθώς και όσπρια "3αλφα" από τον Όμιλο "Αφοι Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ", μία προσφορά της κ.Πόπης Πασαλή και της οικογένειάς της.

Kaloskopi Restart

Ένας στόχος υλοποιήθηκε!

Για την υλοποίησή του χρειάζεται να ευχαριστήσουμε την Henkel @dixan_greece και @supermarket_galaxias που στήριξαν την προσπάθεια μας για την αναγέννηση του πανέμορφου χωριού μας, όπως επίσης και την Communications Strategy & Production by @Danezis.Stories για όλη την βοήθεια και την υποστήριξη σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα

Photo Gallery