A place of Relaxation

Παραδοσιακό Καφενείο - Παντοπωλείο
"Η Πυραμίδα"

Ένα μόλις χρόνο από την ίδρυση του KaloskopiRestart, καταφέραμε μέσα από πολλές δυσκολίες να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ σημαντικό στόχο για το χωριό μας. Τη δημιουργία ενός παραδοσιακού καφενείου-παντοπωλείου « Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ», με σκοπό τα έσοδα από τη λειτουργία να επιστρέφουν στο χωριό μέσω έργων υποδομής. Λένε ότι η επιτυχία είναι απόρροια σκληρής δουλειάς, πόσο μάλλον σε μία περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης που διανύσαμε λόγω της πανδημίας. Δημιουργήθηκε ένας μικρός χώρος, ζεστός και φιλόξενος,περιτριγυρισμένος από τα αιωνόβια πλατάνια της κεντρικής αγοράς του χωριού μας. Η Πυραμίδα λειτούργησε για ένα έτος από Παρασκευή έως Κυριακή κατά τη χειμερινινή περίοδο και και όλες τις ημέρες από τον Ιούλιο έως και το Σεπτέμβριο 2023. Οι συγχωριανοί, φίλοι και επισκέπτες έδειξαν από την πρώτη στιγμή την εμπιστοσύνη τους στις δημιουργίες της Πυραμίδας. Προϊόντα παντοπωλείου, καφεδάκι, τσιπουρομεζέδες, παγωτά, κοκτέιλς και... όλοι μια παρέα! Ήταν το μοναδικό μαγαζί που κατάφερε να μείνει ανοιχτό ακόμα και τους δύσκολους μήνες του χειμώνα. Και είμαστε υπερήφανοι που το είδαμε να γίνεται πράξη! Στα πλαίσια αναβίωσης του τόπου που αγαπάμε, θεωρούμε ότι υλοποιήσαμε κάτι που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο.Πώς γίνεται να ανοίξεις ένα μαγαζί χωρίς ρίσκο..εξ’αποστάσεως; Το ρίσκο το πήρε η ομάδα μας, η οικονομική στήριξη από συγχωριανούς και φίλους που πίστεψαν στο εγχείρημα αυτό ήταν πέραν των προσδοκιών μας, συνυπολογίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία συγχωριανών και φίλων. Επί του παρόντος, η ομάδα μας αναζητεί προσωπικό για την Πυραμίδα και σύντομα θα συνεχιστεί η λειτουργία του καταστήματος. Με την ευχή το χωριό μας να είναι επισκέψιμο καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα και να αποτελεί συνάμα ένα σημείο συνάντησης των μόνιμων κατοίκων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό!
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6988218475 (Μπακογιάννη Μαρία) - 2265061081
Follow us on Instagram @h_pyramida
Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή - Κυριακή (χειμερινή περίοδος) Όλες της ημέρες (Ιούλιος-Σεπτέμβριος)

Τιμοκατάλογοι-Ανακοινώσεις:

Πάσχα 2023:  Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συγχωριανούς, φίλους και επισκέπτες ότι η Πυραμίδα θα είναι ανοιχτή καθόλη τη Μεγάλη Εβδομάδα με νηστίσιμες παραδοσιακές πίτες και μεζέδες για όλα τα γούστα!  Καλό Πάσχα σε όλους!

Μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα, το χωριό βρίσκεται στο μέσο πυκνού δάσους από έλατα, ενώ στη νότια πλευρά το δάσος της πλαγιάς της Λυρίτσας, με τα πλατάνια, τις καρυδιές, τις βελανιδιές, τις κερασιές και τις μηλιές, συμπληρώνει το τοπίο. Φωλιασμένη στους πρόποδες της Γκιώνας, ανατολικά του χωριού βρίσκεται το όρος Καλλίδρομο, δυτικά τα Βαρδούσια, βόρεια η Οίτη και νότια ο Παρνασσός.

Φαγητό

Στην "Πυραμίδα" μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες ποικιλίες, χειροποίητες πίτες μαζί με τσιπουράκι της περιοχής, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για μικρούς & μεγάλους όπως club sandwitch, hot-dog και σπιτικές λεμονάδες.
Λίγα μέτρα από την "Πυραμίδα", οι παραδοσιακές ταβέρνες "Η Αθηνά" και "Η Μίμα" σας περιμένουν να γευτείτε ντόπια κρέατα με σπιτικές συνταγές αλλά και θαλασσινούς μεζέδες.

Διασκέδαση

Μπορείτε να περάσετε μία όμορφη βραδιά με χαλαρή μουσική στην "Πυραμίδα", απολαμβάνοντας τα υπέροχα πολύχρωμα κοκτέιλ με σπιτικές γεύσεις "Giagia mas" από διάφορα φρούτα!
Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται μουσικές βραδιές για όλες τις ηλικίες και προβολές ταινιών και αθλητικών εκδηλώσεων μέσω προτζέκτορα.

Παντοπωλείο

Τα προϊόντα παντοπωλείου για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ήταν μία ευγενική προσφορά της "Henkel Hellas" & του "Γαλαξία". Ενώ για το 2023 η εταιρεία Endless στήριξε έμπρακτα το Kaloskopi Restart και την προσπάθεια που γίνεται για καλό σκοπό! Ακόμη, μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα παραγωγών της ευρύτερης περιοχής όπως ελιές, μέλι, γλυκά του κουταλιού, αρωματικά βότανα και αφεψήματα.

Kaloskopi Restart

Ένας στόχος υλοποιήθηκε!

Για την υλοποίησή του χρειάζεται να ευχαριστήσουμε την Henkel @dixan_greece και @supermarket_galaxias που στήριξαν την προσπάθεια μας για την αναγέννηση του πανέμορφου χωριού μας, όπως επίσης και την Communications Strategy & Production by @Danezis.Stories για όλη την βοήθεια και την υποστήριξη σε αυτό το απαιτητικό εγχείρημα

Photo Gallery