Συμμετοχή του Kaloskopi Restart στο Αμάλθεια-Fields of Amalthea με διοργανωτή το skywalker.gr (5-10.3.2024)

Το Kaloskopi Restart, έχοντας ως όραμα και στόχο την αναβίωση της όμορφης Καλοσκοπής, συμμετείχε φέτος στη δράση Αμάλθεια-Fields of Amalthea, μια εξαήμερη πολυθεματική γιορτή από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου 2024 για όλες τις γενιές, με ευκαιρίες και πειρασμούς που μας έφεραν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο. 

Η δράση φιλοξενήθηκε στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. με διοργανωτή το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το θέμα της δράσης ήταν η ερασιτεχνική γεωργία και η μη φονική παραγωγή τροφής.  Στην παρούσα δράση συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ το σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαρτίου 2024 ήταν επισκέψιμη για όλους!  

Η ομάδα της ΚοινΣΕΠ Kaloskopi Restart ετοίμασε για τη συμμετοχή της στη δράση μία παρουσίαση η οποία σχετίζεται με την πανέμορφη Γκιώνα και την Πυραμίδα και αφορά την ρίγανη!  Τα παιδιά μέσα από καθημερινά βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήσε τις καθημερινές το μέλος μας Ζωή Βαλαμβάνη έμαθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία από τη συλλογή της ρίγανης, τη διαλογή, το καθάρισμα, την αποξήρανση και την αποθήκευσή της, ενώ τα μέλη της ΚοινΣΕΠ Μπακογιάννη Μαρία και Δημόπουλος Παναγιώτης παρουσίασαν την ΚοινΣΕΠ και τις δράσεις της στο ευρύτερο κοινό μέσα από τα θεματικά καφενεία που λειτουργούσαν όλες τις ημέρες στο χώρο.  

Όλες τις ημέρες μας επισκέφθηκαν άνθρωποι που αγαπούν το χωρίο μας, κατάγονται από αυτό ή απλά το έχουν επισκεφθεί και άνθρωποι που διάβασαν για εμάς μέσα από τα άρθρα και συνεντεύξεις στον τύπο και στα social το προηγούμενο διάστημα.

Παραθέτουμε εικόνες από το στήσιμο του περιπτέρου της ομάδας του Kaloskopirestart.org στην εξαήμερη πολυθεματική γιορτή χωρίς όμως να μπορούμε να σας μεταφέρουμε τη ρίγανη που μοσχομύριζε όλες τις ημέρες από την όμορφη Γκιώνα!!  

Σε κάθε επισκέπτη δίναμε δωρεάν ένα σακουλάκι με ρίγανη και το φυλλάδιο με τις οδηγίες για τη διαδικασία από τη συλλογή μέχρι την χρήση αυτής.

Ευχαριστούμε θερμά το διοργανωτή Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα για το κάλεσμα και τη δυνατότητα συμμετοχής μας στο φετινό  Fields of Amalthea υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας. 🙏🏻

Καλοσκοπή και στην Αθήνα λοιπόν… για καλό σκοπό!!!!

Ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση.. stay tuned..